Bona Pasqua !

 Ho atribueixen al papa Francesc, però hi ha qui diu que no ho és. Tanmateix, una bona reflexió per a aquesta pasqua. 


"Pots tenir defectes,  tenir angoixa i a voltes, viure enutjat, però no oblidis que la teva vida és l'empresa més gran de món. Només tu pots evitar viure en davallada.  Molts t'aprecien, admiren i estimen. Si pensaves que ser feliç és tenir un cel sense tempesta, un camí sense accidents, treballar sense cansar-se o  relacionar-se sense desenganys, estaves equivocat.

Ser feliç no és només gaudir del somriure, sinó també reflexionar sobre la tristesa.

No és només celebrar els èxits, sinó aprendre lliçons dels fracassos.

No és només sentir-se feliç amb els aplaudiments, sinó ser feliç en l'anonimat.

La vida val la pena viure-la, malgrat tots els desafiaments, malentesos, períodes de crisi. Ser feliç no és una destinació del destí, sinó una fita per a qui aconsegueix viatjar dintre seu.

Ser feliç és deixar de sentir-se víctima dels problemes i convertir-se en l'autor de la pròpia història, travessar deserts fora de tu, per aconseguir trobar un oasi al fons de la teva ànima.

Ser feliç és donar gràcies per cada matí, pel miracle de la vida. Ser feliç és no tenir por dels teus propis sentiments. És saber parlar de tu. És tenir el coratge d'escoltar un "no". És sentir-se segur  en rebre una crítica, encara que sigui injusta. És besar els nens, mimar els pares, viure moments poètics amb els amics, fins i tot quan ens fan mal.

Ser feliç és deixar viure a la criatura lliure, feliç i senzilla que hi ha en cadascun de nosaltres. És tenir la maduresa per poder dir: "Em vaig equivocar". És tenir el valor de dir: "perdó". Vol dir tenir la sensibilitat per dir: "Et necessito". Vol dir tenir la capacitat de dir "t'estimo".

Que la teva vida es converteixi en un jardí d'oportunitats per a ser feliç . Que la teva primavera sigui amant de l'alegria. Que siguis un amant de la saviesa en els teus hiverns.

I quan t'equivoquis, comença de nou des del principi. Només llavors t'apassionarà la vida. Descobriràs que ser feliç no és tenir una vida perfecta.

L'ús de les llàgrimes és per regar la tolerància. Utilitza les pèrdues per entrenar la paciència. Fes servir errors per esculpir la serenitat. Utilitza el dolor per polir el plaer. Utilitza obstacles per obrir finestres d'intel·ligència.

Mai et rendeixis ... Mai et rendeixis amb les persones que t'estimen. Mai renunciïs a la felicitat, perquè la vida és un espectacle increïble".

Papa Francesc



Comentaris